header banner
Default

Bitcoin Sahipleri Şu An Ne Yapmalı? | Investing com


Kripto piyasasında en basit yatırım yöntemi olan " tutma" alışkanlığı şu an zirvede. İsviçre merkezli kripto yatırım danışmanı olan Capital'e göre hedge fonları, türevleri ve endeks fonlarının performansı son dönemde hayli kötü durumda.

, yılın ilk yarısındaki %83,3'lük kazancının aksine, kripto fonları aynı dönemde yalnızca %15,2'lik bir performans sergiledi. Kripto piyasasına karşı uzun veya kısa pozisyona dayalı olarak uzun ve kısa fonlara ayrılan yönlü fonlar %21,9 ile biraz daha iyi getiri elde etti.

En kötü performans gösterenler, yalnızca %6,8 getiri sağlayan, piyasadan bağımsız bir yaklaşıma sahip kripto fonları oldu.

Bitcoin Kriptoya Karşı

VIDEO:

Peş peşe gelen kripto iflasları (BlockFi, Celsius, 3AC), kripto odaklı banka kapanmaları ve FTX'in çöküşünün ardından, "kripto" ve Bitcoin arasında net bir ayrım yapıldığı görülüyor. Bu durum, ABD'li yatırımcıların, yılın ilk çeyreğindeki ABD bankacılık krizinde Bitcoin rallisini yönlendirmesiyle daha da kanıtlandı.

"Kripto kışı" 21e6 Capital'in takip ettiği 700 kripto fonundan %13'ünün kapanmasına sebep olurken Bitcoin, merkezi kuruluşların ve aracıların elden çıkardığı kıt bir varlık haline geldi.

21e6 Capital'in Durum Tespit Müdürü Jan Spörer:

"Bitcoin'de uygulayacağınız "al ve tut" yatırımının tüm bu fon sepetlerinden daha iyi performans göstereceği açıktır. Bitcoin yılın yarısına kadar yaklaşık %80 değer kazandı."

Bu, kripto yatırımcılarının hedge fonlar gibi geleneksel yatırım stratejilerinden kaçınmasının daha iyi olacağı anlamına mı geliyor? Ya da başka bir deyişle, kripto yatırımcıları Bitcoin maksimalizmini benimsemeli mi?

FTX'in Dolandırıcılıktan Daha Büyük Bir Etkisi Oldu

VIDEO:

FTX, kendisini diğer borsalardan farklılaştırmak için kaldıraçlı tokenler, sürekli swaplar, vadeli işlemler ve opsiyonlar da dahil olmak üzere türev ticaretini başarıyla yürüttü. En azından FTX, yüksek likidite ve düşük gecikmeli ticaret sağlama konusunda teknik açıdan başarılıydı.

Bir zamanların en büyük 3. borsası olan FTX çöktüğünde, bu likidite de zarar gördü. 21e6 Capital, düşük kripto türevleri fonlama oranlarının ana nedeni olarak bu olaya işaret ediyor.

"Fonlama oranları düşük kaldığı için, bu işlemler şu anda yöneticiler için bir seçenek değil."

21e6 Capital'in kripto fonlarını takibine göre, Bitcoin rallisine rağmen likidite sağlayıcıları ve yatırımcılar arasındaki duyarlılık hâlâ beklenenden daha düşük. Dahası, Chokepoint 2.0 Operasyonu nedeniyle, sağlam performans gösteren kripto fonları bile bankacılık ortaklarının arzı kesildiği için kapanmak zorunda kaldı.

Yönlü Kripto Fonları Neden En İyi Performansı Gösterdi?

VIDEO:

21e6 Capital, kripto fonlarının performansını değerlendirirken bunları yönlü ve yönsüz olarak ikiye ayırdı. Yönsüz olanlar, kripto piyasasına karşı aktif bir strateji kullanıyor ve daha yüksek getiriyle birlikte daha yüksek risk sunuyor. Bu da yönlü fonların yönsüz fonlardan %15,1 daha iyi performans göstermesine sebep oldu.

Bununla birlikte, yönlü fon kategorisi içinde, isteğe bağlı alt grup en yüksek performansa sahipti. Bunlar, piyasa analizlerine dayalı olarak yatırımları yönlendirme özgürlüğüne sahip yöneticiler tarafından manuel olarak yönetiliyor.

2023'ün İlk Yarısı İçin Performans Kıyaslaması

2023'ün İlk Yarısı İçin Performans Kıyaslaması

Bu esnekliğe ek olarak, isteğe bağlı fonlar, daha az gereklilik gerektiğinden bankalara daha az bağımlıdır. Aynı zamanda, yönlü kantitatif fonlar en kötü performansı gösterdi. Bu fonlar, piyasa kalıplarını tespit etmek ve buna göre hareket etmek için istatistiksel analiz ve makine öğrenimi kullanmaktadır.

21e6 Capital, alım satım algoritmalarının başarısızlığını çok sayıda yanlış sinyale bağladı. Sonuçta, FTX çöküşü sonrası likiditenin azalması daha değişken bir piyasa yarattı. Benzer şekilde, daha karmaşık kantitatif fonlar, Silvergate gibi kripto bankalarının ve saklama kuruluşlarının kaybından daha fazla etkilendi.

Sonunda, hayatta kalan kripto fonları 2023'te pozitife döndü. Ancak Bitcoin'in hakimiyetinin %50'nin üzerine çıktığı göz önüne alındığında altcoinlere, vadeli işlemlere ve momentum sinyallerine yatırım yapmanın "Bitcoin hodling" yapmaya kıyasla zararda olduğu kanıtlandı.

Yazar Tim Fries ve bu web sitesi, finansal tavsiye vermez. Bu makale ilk olarak The Tokenist'te yayımlanmıştır.

Sources


Article information

Author: Nicole Werner

Last Updated: 1698815522

Views: 1241

Rating: 4.4 / 5 (92 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicole Werner

Birthday: 1908-02-29

Address: PSC 3728, Box 3603, APO AA 70620

Phone: +4479750131887144

Job: Paramedic

Hobby: DIY Electronics, Beer Brewing, Painting, Lock Picking, Kite Flying, Fishing, Sailing

Introduction: My name is Nicole Werner, I am a clever, valuable, artistic, audacious, rich, unreserved, forthright person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.