header banner
Default

Mining van Bitcoin is buitengewoon lucratief: in de tweede kwartaal was er meer winst dan in heel 2022


Bitcoin miner winstgevend, het addertje? Legaal is het niet

Foto: cybrain/Shutterstock

Bitcoin (BTC) miners maken steeds meer winst. In het afgelopen kwartaal haalde miners een omzet van $184 miljoen. Dit was 270% meer omzet dan het eerste kwartaal. Daarnaast verdiende miners in het tweede kwartaal meer dan in heel 2022. 

De aanzienlijke stijging in omzet heeft deels te maken met de introductie van de BRC-20 tokens op het Bitcoin netwerk. Het is een innovatieve manier om tokens en non-fungible tokens (NFTs) te lanceren op de Bitcoin blockchain. Er een rage omtrent memecoins wat zorgde voor verhoogd aantal transacties. 

Een andere reden voor groei in omzet is de stijging van de BTC koers. De prijs stond begin dit jaar nog rond de $17.000 maar staat inmiddels op bijna het dubbele, met een prijs van bijna $31.000.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Halving komt steeds dichterbij

VIDEO: How Much My Bitcoin Mining Farm Earned Last Week
VoskCoin

Er zit echter wel een addertje onder het gras. Miners verdienen voorlopig nog 6,25 BTC per block, een beloning die de drijvende kracht is achter de immense hashing power. Dit gaat echter veranderen wanneer de halving plaatsvindt in mei. Dit evenement, dat om de vier jaar plaatsvindt, zal de beloningen halveren naar 3,125 BTC per block. Dit kan een significante impact hebben op de winstgevendheid van het minen.

Advertisement

El Salvador start mining project

VIDEO: How To Mine BITCOIN? | Explain It To Me Like I'm 5
Glame TOP 5

Volcano Energy, een El Salvadoraans bedrijf, probeert in te springen op de hoge mining inkomsten en haalde vorige maand de eerste 250 miljoen dollar op voor een ambitieus Bitcoin mining project. Het project zal geheel aangedreven worden door hernieuwbare energiebronnen en zou een van de top twintig grootste mining operaties ter wereld worden, volgens directeur Max Keiser. De energieproductie is gepland op 241 megawatt, grotendeels afkomstig van zonne-energie en windkracht. Het project bevindt zich in de Metapán regio van het land en wordt ondersteund door de regering van El Salvador, die Bitcoin vorig jaar als wettig betaalmiddel heeft aangenomen.

Sources


Article information

Author: Jonathan Smith

Last Updated: 1700219042

Views: 625

Rating: 3.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonathan Smith

Birthday: 2018-09-09

Address: 4056 Rachel Brooks, Robertland, VT 39953

Phone: +3622741252636936

Job: IT Consultant

Hobby: Fishing, Telescope Building, Juggling, Motorcycling, Fishing, Gardening, Cycling

Introduction: My name is Jonathan Smith, I am a strong-willed, lively, fearless, venturesome, radiant, capable, tenacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.