header banner
Default

Pentoshi, een prominente analist, voorspelt een stijging van de koers van Bitcoin van 570 procent | Bitcoinmagazine nl


De populaire pseudonieme analist Pentoshi voorspelt een stijging van de bitcoin koers van 570 procent, omdat de Westerse centrale banken volgens hem onvermijdelijk weer naar de geldprinter moeten grijpen om hun economieën te redden. Volgens Pentoshi begint bitcoin aan een nieuwe parabolische stijging op het moment dat de Amerikaanse overheid de koopkracht van de dollar verder moet uithollen om hun gigantische schuld af te betalen.

Bitcoin is de hardste asset ter wereld

VIDEO: 65% stijging voor DEZE Altcoin? | Bitcoin naar $34.000 liquidatie zone? | +Analyse SP500 & DXY
de Bitcoin Consultant

In zijn analyse noemt Pentoshi bitcoin ook "de hardste asset ter wereld" en daarmee komt hij tot de kern van het verhaal. De hardheid van bitcoin is de reden waarom zoveel investeerders ervoor kiezen om een significant deel van hun vermogen in de digitale munt te parkeren.

Met bitcoin ontdekte Satoshi Nakamoto in feite absolute schaarste, door een maximum van 21 miljoen eenheden aan bitcoin te koppelen.

Goud kent jaarlijks bijvoorbeeld altijd een inflatie van 1 tot 2 procent. Voor bitcoin blijft de inflatie zakken, totdat deze uiteindelijk op nul uitkomt.

Daarmee is bitcoin de eerste en enige asset ter wereld met een absolute schaarste. Mede om die reden verwacht Pentoshi gigantische stijgingen van bitcoin als de geldprinters van centrale banken weer van stal worden gehaald.

Wanneer gaan de rentes omlaag?

VIDEO: WOW! Bitcoin ging naar $40.000. Stijgt koers naar $47.000? | Stock to Flow op schema voor $288.000!
Bitcoin Magazine NL

Hoewel Pentoshi er vrijwel zeker van is dat bitcoin weer een nieuwe bullmarkt krijgt, kan hij niet precies vertellen wanneer de Amerikaanse centrale bank zal beginnen met het verlagen van de rente.

Toegegeven, dat is ook een lastige klus. Zeker in het onzekere macro-economische en geopolitieke klimaat waarin we ons bevinden.

"Er is geen enkele manier waarop je zeker kunt weten wanneer het strenge rentebeleid stopt, dat kan nog jaren duren. Of we kunnen eindigen met jaren van stagflatie", aldus de analist.

Stagflatie is een situatie waarin de inflatie hoog is, de economische groei vertraagt en de werkloosheid stijgt. Dat zou voor de bitcoin koers geen goede ontwikkeling zijn.

Lees ook

Sources


Article information

Author: Ryan Everett

Last Updated: 1700093762

Views: 955

Rating: 4.7 / 5 (112 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ryan Everett

Birthday: 1982-12-19

Address: 110 Raymond Place Suite 439, Port Sean, IA 60106

Phone: +4634521398268638

Job: Mechanical Engineer

Hobby: Basketball, Camping, Playing Piano, Running, DIY Electronics, Wine Tasting, Hiking

Introduction: My name is Ryan Everett, I am a welcoming, audacious, talented, spirited, Determined, rare, dazzling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.