header banner
Default

De auteur van Rich Dad: Koop goud en Bitcoin voor een aankomende crash


Bitcoin-BTC

goud-bitcoin-BTC-goldrepublic

Foto: Shutterstock/K.unshu

De auteur van het bekende financiële boek Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, schuift zijn mening over Bitcoin (BTC), goud en de algemene economie nooit onder stoelen of banken. In een recente post op X, het voormalige Twitter, deelde de Amerikaan zijn mening over de economie en ziet het er niet goed uit.

SHIP of FOOLS. Forever and ever financial experts have promoted the idea “Smart Investors invest in 60/40 60% bonds 40% stocks. In 2024 60/40 investor will be biggest losers. Before going down with the ship consider a shift to 75% Gold, Silver, Bitcoin 25% real estate/oil…

— Robert Kiyosaki (@theRealKiyosaki) October 29, 2023

Grote crash aanstaande?

VIDEO: Robert Kiyosaki: 2008 Crash Made Me Billionaire, Now 2023 Crash Will Make Me Even More Rich
Millionaires Investment Secrets

Kiyosaki voorspelt een enorme economische crash en raadt beleggers aan hun beleggingsportefeuilles aan te passen om op die manier hun vermogen te beschermen.  De auteur heeft met name kritiek op de traditionele manier van investeren. 60% in obligaties wordt gestopt omdat dit een veilige keuze zou zijn. Kiyosaki suggereert dat deze investeringsaanpak niet bestendig zal zijn tegen de verwachte economische crash.

Robert noemt verschillende zorgwekkende factoren die momenteel invloed hebben op de economie, zoals de forse inflatie. Dit kan de koopkracht van het publiek verminderen, wat op zijn beurt de consumptie en economische groei kan beïnvloeden. Inflatie kan ook leiden tot onzekerheid op de markt, wat investeringen en economische planning kan hinderen. Daarnaast ziet de auteur ook de mogelijke introductie van een digitale munteenheid van de centrale bank (CBDC) als een probleem. Als laatste noemt hij het wanbeleid van de Amerikaanse overheid wat invloed kan hebben op de mondiale economische trends.

Als tegenreactie adviseert de Amerikaan dat beleggers hun portefeuilles dusdanig moeten aanpassen met een significant percentage aan goud, zilver en BTC. Kiyosaki gelooft dat deze activa wel het potentieel hebben om een crash te weerstaan omdat zowel edelmetalen als Bitcoin een aspect van schaarste hebben.

Kiyosaki zijn Bitcoin voorspelling

VIDEO: Robert Kiyosaki: Buy Bitcoin NOW, Before Market Crash | EP 828
Simply Bitcoin

In een andere post op X liet Kiyosaki weten dat Bitcoin in potentie tot een waarde van $135.000 kan stijgen. De auteur voorspelde daarnaast ook een aanzienlijke waardestijgingen in de edelmetaalmarkt, met goud dat mogelijk $3.700 per ons bereikt, en zilver dat van $23 naar $68 per ons springt.

Het Nederlandse GoldRepublic heeft nu een tijdelijke actie waarmee ook bitcoin beleggers van de stijgende goudkoers kunnen profiteren. Voor nieuwe klanten die hun edelmetaal avontuur beginnen met een aankoop van ten minste 100 euro aan goud, zilver of platina, schenkt GoldRepublic namelijk een gram goud ter waarde van €60.

Sources


Article information

Author: Grant Thompson

Last Updated: 1699797962

Views: 1043

Rating: 4.1 / 5 (100 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Grant Thompson

Birthday: 1919-03-21

Address: USCGC Jones, FPO AP 76754

Phone: +4184009989438090

Job: Speech Therapist

Hobby: Badminton, Cycling, Crochet, Whiskey Distilling, DIY Electronics, Chess, Running

Introduction: My name is Grant Thompson, I am a daring, ingenious, lively, proficient, esteemed, resolute, receptive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.