header banner
Default

Daalt XRP als gevolg van het geld dat Ripple heeft bij de failliete Silicon Valley Bank? - BLOX | Nieuws


brad-garlinghouse-xrp-ripple

Alsof cryptobedrijf Ripple Labs nog niet genoeg problemen heeft. Ze zijn verwikkeld in een rechtszaak met de SEC en nu blijkt ook nog eens dat ze geld hebben staan bij het failliete Silicon Valley Bank.

Ripple klant van Silicon Valley Bank

VIDEO:

De directeur van Ripple Labs Brad Garlinghouse bevestigde gisteren dat zijn bedrijf gebruik maakt van de diensten van de gevallen bank. Maar het bedrijf achter cryptomunt XRP ‘behoudt niettemin een sterke financiële positie,’ liet hij weten.

Setting the record straight on SVB Qs:

Ripple had some exposure to SVB – it was a banking partner, and held some of our cash balance. Fortunately, we expect NO disruption to our day-to-day business, and already held a majority of our USD w/ a broader network of bank partners.

— Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) March 12, 2023

Garlinghouse zegt dat zijn Ripple, net als vele andere bedrijven in de techsector, een deel van hun reserves bij Silicon Valley Bank hebben gestald. Hij heeft echter niets gezegd om welk bedrag het gaat, of om welk percentage van hun totale schatkist.

Bank moet deuren sluiten

VIDEO:

Vrijdag werd bekend dat Federal Deposit Insurance Corporation, een Amerikaanse overheidsinstantie die banken in de gaten moet houden, Silicon Valley Bank heeft gedwongen om de controle uit handen te geven.

De bank moest dus de deuren sluiten en toezichthouders waren bank dat dit faillissement een grote crisis zou kunnen veroorzaken. Uiteindelijk hebben de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen, de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, en de voorzitter van de Federal Deposit Insurance Corp., Martin Gruenberg een verklaring geschreven waarin ze zeggen garant te staan voor het geld van de klanten van de bank.

Markt toont geen vertrouwen in XRP en Ripple

VIDEO:

Aangezien Ripple een van deze klanten is, moet dat ze geruststellen. Maar weet je wie hier niet gerust op is? De cryptomarkt. De koers van XRP is een van de weinigen die vandaag gedaald is en (nog) niet hersteld is van afgelopen week.

De actuele Ripple koers van vandaag 13 maart 2023 is 0,33122 euro. De afgelopen 24 uur is de Ripple prijs met 2,18% gedaald, dit is een waardedaling van 0,00722722 euro. De meeste coins zoals Bitcoin, Ethereum en anderen zijn vandaag met 10% gestegen.

Bovenstaande is vanochtend geschreven en niet meer actueel. Inmiddels is XRP met 7% gestegen.

Geen gevolgen voor dagelijkse werkzaamheden

VIDEO:

Ondertussen zegt Garlinghouse dat wat er ook gebeurt bij SVB, dit geen gevolgen heeft voor de operationele kant van Ripple.

‘We verwachten GEEN verstoring van onze dagelijkse activiteiten en we hebben al een meerderheid van onze dollars ondergebracht bij breder netwerk van bankpartners.’

Sources


Article information

Author: Michelle Malone

Last Updated: 1704498003

Views: 1842

Rating: 4.2 / 5 (70 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Michelle Malone

Birthday: 1988-07-19

Address: 492 Perry Bridge, Port Dorothy, ID 46975

Phone: +4281358372965446

Job: Fashion Designer

Hobby: Sewing, Fishing, Hiking, Snowboarding, Aquarium Keeping, Golf, Sailing

Introduction: My name is Michelle Malone, I am a vibrant, resolved, courageous, candid, unreserved, irreplaceable, multicolored person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.