header banner
Default

"AI en geldprinter zullen een epische bullmarkt voor Bitcoin veroorzaken"


Arthur Hayes, de oprichter en voormalig CEO van BitMEX, zegt dat er momenteel twee katalysatoren zijn die een “epische” bullrun zullen veroorzaken voor Bitcoin en de rest van de cryptomarkt. In een nieuw interview met Crypto Banter zegt Hayes dat de commercialisatie van kunstmatige intelligentie (AI) en een historische hoeveelheid geldprinterij door de Federal Reserve een gigantische bullrun voor crypto zal opleveren.

Grootste bullmarkt ooit

In zijn interview met Crypto Banter spreekt Hayes zelfs van de grootste bullmarkt ooit voor de industrie. “Ik presenteerde mijn theorie genaamd ‘dubbel geluk’ tijdens Token2049 en het ging over de bullmarkt die op het punt van beginnen staat.

De theorie draait om een combinatie van de grootste hoeveelheid geld die ooit uit de printers van centrale banken komt rollen over twee tot drie jaar en de commercialisatie van AI en hoe dat crypto raakt als de meest transformatieve technologische ontwikkeling die ooit is gebeurd in de geschiedenis van de mensheid”, aldus Hayes.

Volgens Hayes betekenen de gigantische schuldenbergen van Westerse landen dat zij onnoemelijk veel geld moeten printen om het hoofd boven water te houden en dat is naar zijn idee in het voordeel van Bitcoin en andere digitale assets.

Duizelingwekkende cijfers

Hayes deed naar eigen zeggen onderzoek en berekende hoeveel schuld landen als Amerika, China, Japan en de Europese landen moesten uitgeven de komende jaren. “De getallen vielen nog hoger uit dan ik aanvankelijk had gedacht.

Het is gestoord hoeveel geld er over twee tot drie jaar uit de printers moet komen, terwijl centrale banken de obligatiemarkten van overheden reden. Dat is waarom ik zo bullish ben over Bitcoin, crypto en bepaalde aandelen en waarom ik zo bearish ben over fiatgeld”, aldus Hayes.

Hij verwacht dat er de komende jaren biljoenen dollars extra in omloop komen. Dat zijn ontwikkelingen die de absolute schaarste van Bitcoin natuurlijk nog veel aantrekkelijker maken.

Op Bitcoin staat immers een maximum van 21 miljoen eenheden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Daniel Leonard

Last Updated: 1700328242

Views: 1254

Rating: 4.3 / 5 (67 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Daniel Leonard

Birthday: 1979-05-03

Address: 60736 Gabriel Lodge Suite 098, Port Michellefurt, TN 62434

Phone: +4548481663759568

Job: Physiotherapist

Hobby: Coin Collecting, Web Development, Woodworking, Pottery, Telescope Building, Bird Watching, Meditation

Introduction: My name is Daniel Leonard, I am a rare, persistent, clever, expert, risk-taking, unwavering, proficient person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.